kebahagiaan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10/6/09

Tahniah Mustakim Atas kelahiran Puteri Pertama :)


bila plak den nak blh anak ni hii :d gai insyaAllah


TAHNIAH SAHABAT KU...

(09 september 2006) -Tarikh Aku dan Mustakim tiba di lapangan airport kaherah.

-Kami bersama2 di tauzikkan di sebuah muhafazah yang diberi nama Zagazig..

-Bermula dari mula ketibaan di bumi Zagazig kami tingal serumah di satu kawasan yg di beri nama Murur.

- Setelah raya pertama kami di kaherah kami berpindah ke rumah baru di kawasan baru di Salam. rumah yang seperti gua berubah menjadi Syurga kami bersama :)

- Mustakim & aku, kami tingal sebilik, laptop kepunyaannya ku lakukan seperti milikku jua :P

- Alhamdulillah kami disatukan bersama, dikuliah yang sama kuliah Bahasa Arab. bermula dari tahun satu hinga sekarang, kami sudah di tahun 4 kami masih lagi bersama dan memperolehi keputusan yang sama JAYYID alhmdulillah..

- Pada tahun 2008 kami pulang bersama ke malaysia..

-Bermula dari tahun itu kami tidak lagi bersama :( huu sbb..... mustaqim telahpun berumah tagga dengan gadis pilihan hatinya :P dari awal2 lagi dah nak kawen dah :P

- walaupun jauh setelah tinggl di Iskandariah tapi kegigihannya untuk terus berjaya dalam pelajaran amat aku kagumi, seminguu pasti 4@5 hari dia akan bersama kami untuk hadir ke muhadarah bersama doktor di kuliah walau terpaksa berjauhan dengan zaujah tercinta..

- tiada apa yang aku paling dengki ( dengki baik :P ) dengan mustakim ialah ingatannya dalam menghafaz memenag kami tak dapat tandingi, walaupun soleh antara yang terhebat dari kami ber4 (aku hebat lagi :P ) tapi klu nak dibandingkan dalam bab hafalan bait syair atau sebgainya memang mustaqim tiada tandingan.

- Dan apa yang aku dengki gak dia bahagia je duk nge zaujah huu :P bila la den nak nikah ni hahaha

- dan bertambah dengki lagi bermula hari ini -5 oktober 2009- mustaqim sudah bergelar bapa kepada seorang puteri comel.. huu

- pah anaknye comel lak tuu huu lagi la dengki :(

- apa2 pun tahniah di ucapkan kepada sahabat ku mustaqim diatas kelahiran puteri pertama, semoga dengan kdatangan puteri cumil ini dapat membahagiakan lagi rumah tangga serta ditambahkan lagi kesyukuran serta ketaqwaan pada Allah swt..

-semoga puteri sulung in menjadi anak yang solehah serta menjadi muslimah pejuang yang memperjuangkan dirinya semata2 kerana Islam seperti babanye :P Insyallah aminnn


1 comment:

Mohamad Mustakim Bin Sarmuji said...

salam. ai terima kasih la byk2. tak ade pe yg lbih.semuanya Allah punya. insyaAllah bantu.hang, ape kurangnya hebat sampai lani aku dok cmburu je.otk geliga. hihi. sat lagi aku posting ko punya ni. oklah. mudah2an dimudhkan jodoh hang.dpt zaujh yg trbaik dalam hidup.amin.