kebahagiaan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10/12/09

Mengapa Perlu Jadi sejahat Itu??“al-Azhar terlalu sibuk dengan pelbagai urusan tambahan pula campur tangan kuasa luar yang tiada kaitan dengan al-Azhar menyebabkan al-Azhar tidak sempat untuk melaksanakan Majlis mulia sebegini.Apa-apa pun, Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM) telah memulakan kembali sunnah mulia ini.Moga akan membuka mata al-Azhar untuk kembali melaksanakan Majlis sebegini kelak.”

kata-kata Syaikhuna al-Allamah Dr Jamal Faruq hafizahullah bilamana wakil PMRAM bertanyakan kepada beliau mengapakah al-Azhar sudah tidak menganjurkan lagi Majlis Sama’ Hadis sebegini? ( majlis pembacaan kutub sittah )


Persoalan :


- Mengapa ada pihak yang cuba untuk memprotes majlis yang mulia ini?
- Apakah motis percubaan membatalkan majlis mulia ini? kerana politik? kerana takut? kerana tak ingin Islam itu disebarkan? atau kerana apa??
- Apakah hukum orang yang cuba untuk menghalang dari diadakan program mulia ini?
- Adakah kita ingin jadi seperti kaum musyrikin yang cuba menghalang dakawah2 yang disampaikan oleh Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam?


Tindakan :


- Jikalaulah percubaan ini BETUL dan dilakukan atas sebab kerana takutkan Islam itu disebarkan, atau kerana takut kemurkaan yang dilakukan akan terbongkar, serta melakukan tuduhan-tuduhan yang tidak berasas kepada PMRAM, saya tidak teragak2 mendoakan agar Allah memberikan peringatan serta hidayah terhadap individu-individu yang terlibat dlam konspirasi jahat ini..
Ya Allah,Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh2 kami Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan2 merekaYa Allah,Leburkanlah kumpulan2 mereka Pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan merekaGoncangkan pendirian mereka Dan hantarkanlah anjing2 kamu kepada mereka Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa Wahai tuhan yang bersifat murka Ya allah Ya allah Ya allah Ya allah, Wahai tuhan yang menurunkan kitab, Wahai tuhan yang mengarakkan awan Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab Kalahkan mereka Kalahkan mereka Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka.

5 comments:

Mohamad Mustakim Bin Sarmuji said...

Assalamualaikum. mmg ptut laknt dan murka Allah pd org yg sllu mghlng ape2 shja yg brkaitan dgn urusan Agama Allah nie.

Anonymous said...

salam ukhuwwah..
Dakwah itu perlu hikmah..kalau betul mereka cuba mensabotaj majlis yg mulia seperti ini,mohonlah semoga mereka diberikan hidayah BUKANNYA mohon kpd Allah supaya dilaknat puak2 t'sebut..HARAM kita minta Allah laknat sesama muslim krn mereka masih beriman kpd Allah, qunut nazilah hanya boleh dibaca utk dihancurkan golongan kuffar la'natullah SAHAJA, tidak kepada MUSLIM.

Anonymous said...

maaf sekadar teguran dan ingatan..ingatkah saudara ketika mana baginda Nabi berdakwah di Ta'if? Baginda dibaling dgn batu dan dicaci maki,namun ketika malaikat meminta izin utk menghancurkan kota t'sebut,namun baginda melarang dihancurkan,bahkan meminta doa supaya mereka diberi hidayah..fikir-fikirkan!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

SYUKRN ATAS TGURAN, tdk dnafikan prlu ada uslub dlm brdkwah, cm trkdang kta prlu tgas pd insan2 yg sgt dgil srta yg tdk ptus2 brusha mnghlang dkwh islam, yg brusha mmch blahkn jemaah srta ksatuan yg ada.. rasullullah ada brsbda 'brgsiapa yg ingin mmcahblahkan jemaah (jemaah islam) sdangkan ia brada dlm ksatuan maka bnuhlah dia walau apa makhluk skalipun' HR muslim.. smga insan2 yg trlbt dbri prgtn oleh ALLAH diatas kejhatan2 yg tlg dlakukn dan dbri hdyah agar kmbli kpd fitrah islam yg suci..