kebahagiaan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

8/17/09

Tertarik Kau Memang De BOMM!!

salam.. tuk post kali ni bukan den yang wat tapi den petik dari satu blog misteri zagazig gak.. baca punya baca tertarik plak dgn apa yang telah dipostkan so tanpa membuang masa den rasa tuk copy n paste di sini agar ore lain boleh terasa jugak bila baca.. TERASA??? yang bersalah sahaja akan terasa..

blog asal : http://titiansyurga-doccomel.blogspot.com


alhamdulillah..akhirnya aku digerakkan semula oleh Allah untuk menconteng sesuatu kat blog ni, kesian... hak blog ni telah aku abaikan semenjak start exam sampai la skang..sorry la my beloved blog, aku bukan sengaja, atas sebab2 tertentu, jalan dakwah ini terpaksa terhenti..

sesekali terasa nak delete je blog ni, walaupon baru 3 posts, tp menyedari hakikat bahawasanya tugasku belum tamat, aku kuatkan semangat tuk teruskan jalan yang telah aku pilih ni, berjuang hingga ke akhirnya..insyaAllah aku tokleh lemah semangat!!aku kene teruskan..lantak lah orang nak kate pe.."aku menulis bukan kerna nama"..cheh..moga tulisan aku dinilai dari sudut positif bukan negatif




cantik menarik kau memang debab!!

Rase2…semua org tau lagu deboom tu..saje je tukar sikit perkataan..takpe kan? Tapi rangkap baru tu boleh la pembaca tafsirkan dalam byk aspek.

Sejak kebelakangan ni..banyak fenomena pelik jadi kat Mesir ni. Org Malaysia dah hilang jati diri..bukanlah bagus sgt org Malaysia ni..tp nak muntah tgk bdk2 Malaysia yg terikut-ikut dgn pemakaian org Arab yg ketat lg sendat. Klau terikut tang pakai jubah,pakai purdah tu..alhamdulillah…tabarakallah…tapi,orang dah mula pakai tudung lilit (lilit2..tapi lupa pulak nak tutup bahagian dada kan?)..pakai baju ketat..udahla kt Malaysia tu org dah ke arah barat…mm..
Nak kongsi sikit…cuba dengar lahjah org Mesir. Cara dorang pronounce certain huruf tu,mesti semua dapat bezakan dr sebutan Arab al-quran kan..tu semua hasil dr penguasaan kuasa luar ke atas Mesir sebelum ni. Kuasa luar ni nak sebutan al-quran yg betul tuh hilang sikit demi sikit.

Begitu juga dgn PEMAKAIAN…fesyen2 ni kebanyakannya dari pengaruh France. Pakaian yg mcm mana? Skirt+baju ketat (sampai tutup leher)+tudung (yg balut atas kepala je)…nampak mcm Islamic, tp mesti semua org tau CARA PEMAKAIAN YG BERLANDASKAN SYARIAT. Yes,memang ada khilaf antara mazhab. Tp ingat,kita tak boleh bermudah-mudah,kejap2 buat ikut mazhab ni, esok lusa..nak ikut mazhab lain pulak. Aku pun tak tau camna nak explain, nnt korang baca lah huraian Usul 20, karangan Ust Fathi Yakan.

Teringat aku dlm satu peristiwa dlm kelas..pensyarah tegur sorang budak ni yg berpakaian ketat+jarang. So,alasan yg budak ni bagi: “disebabkan baju ni ketatlah saya gunakan selendang utk tutup badan”. Tahukah anda bahawa ramai pensyarah sgt terkilan dgn pemakaian bdk Malaysia? “Saya tak sangka ada pelajar Malaysia yg akan berpakaian mcm ni”,kata seorang doctor ni. Tersentak aku dengar cerita dr kawan2 ttg kata2 doctor tuh.

Satu lg peristiwa yg best…ada student Malaysia (---), suke betul pakai barang2 yg berkelip2, baju pun sgt stylish, ditambah pula dgn make up+mascara+lipstick. Maka, nak diringkaskan cerita, dia diganggu oleh org Arab dlm tremco, (oleh conductor&pemandu tremco). Dia sempat larikan diri..tp, dia sempat dengar org tremco tu jerit…”kau ni sgt sexy! bibir kau sexy!”

So..pembaca sekalian, ada hati lg nk pakai pelik2 ke? “Perempuan arab pakai, rilek je, tak kena rogol pun…takde kes pun. Buat ape kita nk takut?”…..haa..perempuan mesir dilindungi dgn Akta yg digubal oleh undang2 negara ni. Lagipun, klau dorang kena kacau pun, insyaallah dorang mampu lawan. Kita ni, sbg wafidin, tiada Akta khusus yg melindungi kita. Whatever it is…anda sbg wanita Islam, tak rasa ke nak lindungi diri daripada kerakusan nafsu & NERAKA ALLAH??

toksah cakap pasal azabla, tak sedap lak dengar, kite cerita pasal ganjaran Allah..pernah tak kalian pikir kenapa dan apa hikmah Allah menyuruh kite menutup aurat..byk surah dalam alQuran yang cerita pasal aurat..penah x pikir sejenak kenapa sebagai seorang wanita islam, korang perlu menutup aurat?? korang xpikir ke ganjaran yang Allah bagi pada korang selaku kaum hawa yang mengikut perintah dan arahan Allah kerana menutup aurat?besar ganjaran dan hikmahnya yang korang sendiri akan dapat bukan orang lain..pikir2kanlah..atau tak mahu lagi menggunakan nikmat aqal yang dikurniakan Allah???

No comments: