kebahagiaan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

5/21/09

Teka Teki Tekuk, Study2 Jangan Tidoq..




Alhamdulillah seminggu telah pun berlalu, ini bermakna tiflu telah melalui 3 kerta imtihan, walaupun jawap tidak sehebat teman2 lain tapi ku bersyukur kerana di beri kemudahan oleh Allah SWT untuk tiflu menduduki sehingga tamat imtihan, tiflu memohon rahmat Allah agar memberikan kekuatan pada diriku juga sahabat-sahabat yang lain untuk meneruskan baki imtihan yang mendatang..

Sabtu ini merupakan madah imtihan yang agak payah bagi diriku, kitab nampak nipis tapi ingin memahaminya ingin menangis rasanya, habis penuh baldi memerah keringat akal fikiran. huu doakan semoga kami semua dipermudahkan dalam menghadapi imtihan sabtu ini. Ana juga mendoakan semua sahabat-sahabt yang akan menduduki imtihan sabtu ini dan seterusnya. Aminn..

Orang kata tak elok study strait ala tool nanti otak akan lekat bila otak lekat, kepala tak berfungsi, bila tak berfugsi haa mulalah nak bakar rumah lepas tu kene tangkap masuk penjara kene hantar balik Malaysia tak dapat nak habiskan digree - kalam laisa faedah :P -

So jom kita jawap teka teki ni sat.. satt je ( biar dah ada jawapan pun :P ) .. jawap satu sambung balik study.. pah tension2 jawap balik soalan kedua begitulah seterusnya hii ( maaf artikel kali ini tak ilmiah langsung :D )




1)
Ada 2 ekor anjing salah seekor anjing ini memberi cadangan untuk berlawan berenang mereka bersetuju untuk bertanding berenang Bila pertandingan dimulakan hanya seekor sahaja yang terjun berenang manakala yang lagi satu terjunlewat tetapi anjing yang terjun kemudian itu yang menang kenapa sebabnya?? anjing laut :P

2)
dalam banyak2 binatang....binatang ape paling kuat? jawapannye..cicak.. kenapa??? sebab pade waktu malam cicak menampung syiling mase kite tido..kalau tak mesti kite kena hempap ngan syiling ( alamak ada jawapan lak :P )

3)
Dlm satu kesesakan jln raya di simpang empat ade polis trafik tgh jaga,masa tue ader seorang pemandu lori ,dgn slumbernye dier meneruskan perjalanannya walaupun masa tue lampu merah kat jln die,aper yg peliknya polis tadi tak tahan pemandu lori tue,.....sebab pemandu lori tue jalan kaki.....hahaha jgn marah

4)
Buah kelapa bila dibelah dua, yang manakah dipanggil kelapa dan yang mana dipanggil nyok ? Yang Selatan tu kelapa dan yang Utara tu Nyok. Hi hi hi hi hi hi



5)
mengapakah penumpang teksi tidak membayar duit dahulu jawapan:kerana duit dahulu manalah laku

6)
Ali: Man, Man, kau tengok monyet kat zoo, bergayut ke bergayut-gayut ??? Man: Tentulah bergayut-gayut...Ali: Apalah kau ni, tengok monyet sampai bergayut-gayut.....ha..ha...ha...

7)
Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan Tiada rotan, pelempang berguna juga Biar lambat asalkan tak cepat Biar putih tulang, jangan kuning gigi Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar Alang-alang mandi biar guna sabun Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang.... bisu

8) Seorang badwi naik kapal terbang nak gi singapore.dia duduk di First class sedangkan tiketnya ekonomy class.jenuhlah pramugari suruh dia beralih. tetiba datang pilot bisik sesuatu terus berlari dia ke kelas ekonomi. Nak tau pilot tu kata apa? yang depan nie pergi perancis.yang belakang tu ke singapore.


9) 2 org atlit telah memasuki pertandingan olahraga, seorg gemuk dan sorang kurus, cuba teka sapa yang laju.....jwpnya... dua² kalah..sebab yg gemuk memang lah lambat sebab dia memang gemuk, yg kurus tu pun kalah sebab dia kena tiup angin dan dia pun terkebelakang juga...hihihii.apa macam


10)
Alkisah di sebuah rumah sakit jiwa. Seorang pesakit sedang menyanyi secara terlentang dengan mendayu-dayu. Selang berapa minit kemudian ia meniarap dan kembali menyanyi. Apabila seorang doktor bertanya mengapa tadi dia menyanyi secara terlentang dan meniarap, pesakit bertanya waktu terlentang tu Side A dan meniarap tu Side B

k habishh emh teka teki ke tu?? tak macam tekateki pun hii takpe la yang penting kita dapat restkan kepala sat k..

Selamat Study semoga Allah mempermudahkan segala urusan kita InsyAllah..

p/s: Doakan kami lusa exam nahu...


No comments: