kebahagiaan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

1/30/09

Sedetik Bersama Seabad Terasa :)

ukhuwwah bukan terletak pd pertemuan, bukan pd manisnya ucapan di bibir...tetapi terletak pada ingatannya terhedap saudaranya di dalam doanya ~imam al-Ghazali

“Dari Abu Hurairah r.a. dari Nabi s.a.w.: Seorang lelaki menziarahi sahabatnya di sebuah kampung yang lain, lalu Allah memerintahkan seorang malaikat menunggunya di pertengahan jalan.Tatkala lelaki itu tiba kepada malaikat,lalu malaikat itu pun bertanya :”Saudara mahu ke mana ?” Lelaki itu menjawab: “Saya ingin menziarahi sahabat saya yang tinggal di kampung ini .” Malaikat itu bertanya lagi :”Adakah saudara datang kepadanya kerana ada maslahat tertentu?: lalu lelaki itu menjawab :”Tidak ,saya datang kepadanya semata –mata kerana mencintai sahabat saya itu kerana Allah.” Lalu malaikat menjawab :”Sesungguhnya aku ini utusan Allah yang di utus kepadamu bagi memberitahu bahawa Allah telah mencintai kamu sebagaimana saudara mencintai saudara itu kerana Allah.”


22 TAHUN, itulah satu angka baru bagi diriku.. Satu angka yang meningkatkan lagi usiaku, semakin menigkat usia semakin dekat kepada tarikh bertemu Allah.. semoga dengan prningkatan ini seiring dengan menigkatnya keimanan serta ketaqwaanku pada Allah S.W.T aminn..
"JUTAAN,RIBUAN TERIMA KASIH PADA SEMUA, SEMOGA ALLAH MEMBALAS JASA2 ANTUM DENGAN KEJAYAAN DUNIA DAN AKHIRAT"

Hanya perkataan in sahaja yang dapatku sampaikan pada semua insan yang banyak membantu serta memberi dorongan padaku selama ini.. Insan tersayang,emak, abah, adik2, nenek terima kasih kerna tidak jemu2 mendoakan keselamat serta kesejahteraan insan kerdil ini sepanjang berada dirantauan..

Sebahagian daripada hadiah serta ucapan secara maya dari insan2 yang sentiasa mendoakan akan kesejahteraan diri ana.. syukran semoga kejayaan dunia n akhirat milik kita bersama aminnn.... heykaasnh...

Tanggal 28/1/2009 :

Kepada Ahli bait (ust faizuddin,nasruddin,lukman,zulazri) syukran jazilan atas segala dorongan antum untuk diriku terus maju dalam perjuangan, terima kasih juga sebab dapat menahan dengan segala kerenah sahabatmu ini.. Kepada sahabat karib Solihuddin,Mustaqim, Mursyid,dr Hadi,dr Syamsul,Ust Faizal,Ust Azmil, Ust Naqiuddi, baba mumtaz,ust Al-Hidayat, barisan AJKT terima kasih atas kejutan yang antum buat padaku terima kasih atas 2 kek yang disediakan ( nak klim tggu balik mlysia nanti ) juga pada ust Cao yg bertungkus lumus memasak n ahli2 usrah Azhar n semua sahabat2 di Dewan Perwakilan Mahasiswa Zaqaziq semoga kita semua berada dalam rahmat persaudaraan yang jitu serta rahmat Allah dan diberikan kejayaan dalam peperiksaan yang akan datang aminn..Persediaan majlis doa selamat :) ( maaf xramai baget x ckup :)

Ketua masakan : chef Fahmi Odeni haaa
Goreng ayam : Dr Syamsul -1st time hiii
Penghurur-hara dapur : dr Hadi huuu
Acar campuran : resepi oleh dr Cen hooo
bahagian makan : Mursyid ( ketua ) Soleh ( tim.ketua) kui kui
pemukui gambar : dr Syazwan hui huikejutan dari sahabat2..sapoter kek : tidak diketahui -kira free la ek hii-
hadiah : dari ust faizuddin n ahli bait tim peng ( hadi,mursyid,keli)


p/s : paling penting sekali cuba perhatikan baju yang dipakai oleh ust faiz,hadi dan ana.. ha tu la baju terbaru DPMZ sila dapatkan di dewan Dar Salam. harga LE 35 :)Manja bersama ahli Bait tersayang kui kui :

ahli2 bait :

Ust Faizzuddin Ghazali
Ust Nasriddin Yusof
Ust Lokman Sulaiman
Ust Zulazri Zainal

(ust faiz malu2 kambing kui kui)
Bersama sahabat2 yang hadir..Bersama Adik2 usrah medic..


Jutaan terima kasih juga kepada sahabat2 adik kesayangan usrah medic Dr Faiz, Dr Syafiq, Dr Afiq, Dr Mazwan, Dr Bukhari, Dr Wan Arislan, Dr Amir, Dr Zaiful Ikram, Dr Ermizal dan juda Dr Abdul Rahman atas kejutan paling brutal bagiku..terima kasih atas simbahan air ubat gigi antum :D terima ksih sebab sangup menungguku selama 6 jam demi merialisasikan konspirasi jahat antum hii ( ahli bait n ust faizal pun terlibat sama ) doakan agar ukhuwwah yang terbena ini dapat kita teruskan serta mantapkan demi mencapai Mardhotillah insyallah..
Perancang2 untuk men-suprise-kan daku..
ahli2 usrah yang disayangi
Dr Faiz Azlan (perancang utama)
Dr Afeq Azmi ( penyimbah air sebaldi)
Dr Syafiq Yahya ( penyimbah kedua depan pintu)
Dr abdul Rahman ( gambarman :P )
Dr Wan Arislan ( pembaca doa )
Dr Bukhari Muslim, Dr mir Asyraf, Dr Ermizal Nazirul, Dr Mazwan noh ( tukang sorak ) huuuu
Lihatlah kekejaman mereka terhadap naqib sendiri huu :(

Awan berarak ceria tiada titisan hujan,
Pohon melambai tanda sokongan,
Kususuri perjalanan bertemankan senyuman,
Dihari lahirmu sahabatku,

Dedaun berguguran,
Membuktikan kedewasaan,
Walau tanpa madah dan hadiah,
Namun cukup untukmu sekadar ucapan...

Selamat Hari Lahir,
Iringan doa kuhulur,
Bersyukur kepada-Nya,
Atas nikmat usia,

Awan berarak ceria tiada titisan hujan,
Pohon melambai tanda sokongan,
Kususuri perjalanan bertemankan senyuman,
Dihari lahirmu sahabatku,

Usiamu ibarat mutiara,
Tiada berganti lagi,
Hiaskan iman bersulam taqwa,
Agar sempat menuju haruman syurgawi,

Selamat Hari Lahir,
Iringan doa kuhulur,
Bersyukur kepada-Nya,
Atas nikmat usia.